BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     031 365 458

0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Planet Ayurveda

KAJ JE PODJETJE PLANET AJURVEDA ?

Podjetje Planet ajurveda je ustanovil dr. Vikram Chauhan z svojim inovativnim razmišljanjem. Dr. Chauhan je ajurvedski  zdravnik z podiplomskim študijem iz področja: Zdravilne rastline, farmakologija in farmakognozija.

Izdelki, ki jih izdeluje podjetje Planet Ajurveda so 100 % naravni rastlinski izdelki. Njihova uporaba daje zelo pozitivne in učinkoviti rezultate. Razlog za uspešnost podjetja leži v učinkovitosti izdelkov in v samem delovanju dr. Chahana. V izdelkih se uporabljajo standardizirani izvlečki. Prav zaradi kvalitete in učinkovitosti so se izdelki Planet Ajurveda razširili po celem svetu. Planet Ajurveda daje veliki povdarek na izbiro prave vrste surovin in rastlin, ki se uporabljajo za proizvodnjo rastlinskih izdelkov. Planet Ajurveda ponuja veliko različnih izdelkov.

Podjetje Planet Ayurveda promovira uporabo naravnih zelišč in širi sporočilo "živeti blizu narave", da bi lahko imeli zdravo in srečno življenje.

PREDNOSTI PODJETJA PLANET AJURVEDA:

Podjetje uporablja veganske kapsule narejene iz rastlinske celuloze.  Kapsule iz celuloze omogočajo boljšo absorpcijo rastlinskega izdelka v telesu. Zato so izdelki Planet ajurveda tudi primerni za vegetarijance in vegane.

Vsi izdelki so kontrolirani na potenco, čistost in kvaliteto. Planet Ajurveda je v letu 2012 pridobila certifikat ISO 9001: 2008 za zagotavljanje kakovosti, uvoz in trženje ajurvedskih izdelkov.

Rastline se vzgajajo v provinci Serene ob vznožju Himalaje, na gorovju Lush na jugu Indije (Munnar), puščavi Rajasthan. Okolje pri vzgoji rastlin je ključnega pomena za čistost rastlinskih izdelkov. Podjetje Planet Ajurveda vzgaja zdravilne rastline in jih prideluje v "zelenem območju" blizu Himalaje. To področje ni obremenjeno z težkimi kovinami in drugimi škodljivimi elementi, poleg tega so vsi izdelki programa Planet Ajurveda na trgu EU preverjeni v skladu s strogimi merili EU glede težkih kovin (Arzen, Kadmij, Živo srebro, Svinec) in mikrobiologije (E.coli in Salmonella).

Planet ajurveda je GMP certificirano podjetje. Potrdilo o dobri proizvodni praksi (GMP) je skupek pravil, ki so potrebna za uskladitev s smernicami, ki jih priporočajo agencije, ki nadzorujejo odobritev in licenciranje za proizvodnjo in prodajo živil, zdravil in aktivnih farmacevtskih izdelkov. Te smernice zagotavljajo minimalne zahteve, ki jih mora izpolnjevati proizvajalec farmacevtskega ali živilskega proizvoda, da zagotovi visoko kakovost izdelkov in ne predstavlja tveganja za potrošnika ali javnost. Za vas kot stranko je to garancija, da kupujete visoko kakovostni izdelek. Poleg tega vsi izdelki, ki jih uvažamo v EU, izpolnjujejo strogo ureditev EU glede vsebnosti težkih kovin in mikrobiologije (Salmonella, E.coli).

Planet Ajurveda v svojih izdelkih uporablja standardizirane izvlečke najboljše kvalitete! Standardizirani rastlinski izvleček je postopek, ki določi točno določen delež aktivne sestavine. Najbolj očiten vidik standardizacije je zagotovljena vsebnost ene ali več aktivnih sestavin ali markerskih spojin. Standardizirani ekstrakti ohranjajo kemijsko kompleksnost, značilno za rastlino in hkrati zagotavljajo zajamčene ravni pomembnih ključnih sestavin. Razlog za učinkovitost izdelkov Planet Ajurveda je preprost: standardizirani izvlečki ponujajo dosledne in ponovljive terapevtske učinke in najvišjo stopnjo varnosti. Skladno s tem standardizirani izvlečki dajejo boljše klinične rezultate kot rastlina v prahu. Izdelki Planet Ajurveda, ki v kapsulah vsebujejo standardizirane zeliščne izvlečke, imajo številne prednosti pred izdelki, ki v kapsulah vsebujejo samo rastline v prahu:

  • visoko kakovostni rastlinski izvlečki  vsebujejo zajamčene ravni določenih spojin,
  • rastlinski izvlečki širokega spektra vsebujejo znane aktivne sestavine in različne druge rastlinske sestavine,
  • rastlinski izvlečki so podvrženi strogemu nadzoru kakovosti v vseh fazah pridelave in proizvodnje.

 

Izdelki programa Planet Ajurveda ne vsebujejo konzervansov, kemikalij, veziv, polnil, laktoze, sodium benzoat.

Ajurveda

Ajurveda temelji na univerzalnih zakonih narave in medsebojnih interakcij človeka z naravo. V nasprotju z zahodno medicino, ki velikokrat zdravi posledice bolezni, se ajurveda ukvarja tudi z odpravljanjem vzrokov nastanka bolezni na osnovi treh bioloških principov. Trije osnovni biološki principi, ki jih opisuje ajurveda, so znani tudi kot tri energije ali doše. Te tri energije najdemo v vseh živih stvareh in so odgovorne za zdravje ali bolezen. Njihovo ravnotežje pomeni zdravje ali harmonija, njihovo neravnovesje pomeni bolezen ali kaos. Te tri energije urejajo vse procese na vseh ravneh našega življenja. Te tri doše so:

Vata (eter in zrak)

Pita (ogenj in voda)

Kafa (zemlja in voda)

Naša prehrana, življenjski slog, naše obnašanje, naše emocije in celo sprememba sezonskega časa vplivajo na te energije. Glavni način zdravljenja v ajurvedi je ohraniti ravnotežje Vata, Pita in Kafa doš. K sreči imamo močna zdravila rastlinskega izvora, ki nam pomagajo na tej poti.